Selaa kirjoituksia


Huhtikuu on Malbec-viinien juhlaa

Huhtikuun tulo tarkoittaa meillä Suomessa yleensä talven lopullista siirtymistä syrjään kevään tieltä. Päivät pitenevät ja ilmassa on uutta energiaa. Meille suomalaisille huhtikuu tuo mieleen ainakin aprillipäivän ja usein myös pääsiäisen. 

Kaukana maapallon toisella puolella Argentiinassa huhtikuu tarkoittaa myös Malbec-viinien juhlakuukautta. Maailman suurin Malbec-viinien tuottaja Argentiina on julistanut huhtikuun 17. päivän viralliseksi Malbec-päiväksi. Argentiinalaiset ovat iloista kansaa, eikä yksi päivä useinkaan riitä juhlitaan. Tästä syystä onkin päätetty, että antaa samalla koko huhtikuun olla Malbec kuukausi. Onpahan enemmän päiviä juhlintaan!

Myös meille suomalaisille huhtikuu on erinomainen aika nautiskella Malbec-viinejä. Voimakkaat Malbecit lämmittävät mukavasti vielä usein niin koleita iltoja ja sopivat loistavasti mehevien liharuokien vierelle, mutta miksei myös vain siemailuun. Malbec-kuukautta voi viettää huhtikuussa kotonaan, mutta vielä mukavammin seuraavissa ravintoloissa:

Helsinki: Funky Burger ja Senaatin Hiili

Jyväskylä: Old Bricks Inn

Tampere: 2 H+K

Levi: Pihvipirtti
 

Miksi juuri 17. huhtikuuta?

Malbec-rypäle on lähtöisin Ranskan Bordeaux'ista ja se oli ehtinyt nousta vanhalla mantereella jo suureen suosioon kunnes viinikirva tuhosi Ranskan viiniviljelmät 1800-luvun lopussa ja Malbec lähes unohdettiin hetkeksi.

Argentiina on julistanut viralliseksi Malbec päiväksi 17. huhtikuuta, koska tänä samaisena päivänä vuonna 1853 maassa aloitettiin laajamittainen projekti kansallisen viinituotannon elvyttämiseksi. Projekti johti siihen, että Argentiinaan istutettiin arvostettuja ja tunnettuja rypälelajikkeita kuten Cabernet Sauvignon, Pinot Noir ja tietenkin Malbec. Näistä etenkin Malbec sopeutui Argentiinan maaperään ja ilmastoon täydellisesti, ja alkoi tuottaa jopa parempia viinejä, kuin vanhassa kotimaassaan Ranskassa. Malbec onkin tänä päivänä tunnettu Argentiinan epävirallisena kansallisrypäleenä. 

Hauskaa Malbec-huhtikuuta siis kaikille!

T. Ilkka

TUTUSTU MALBEC-VIINEIHIMME >>>

  

You are viewing 0 posts for 13 February 2018