Appelsiini-portviiniglögi 4 hengelle

  • yksi appelsiini
  • 6 sokeripalaa
  • 3 mausteneilikkaa
  • puolikas kanelitanko
  • pähkinän kokoinen pala kuorittua, tuoretta inkivääriä
  • 6 mustaa pippuria
  • 20 cl vettä
  • 40 cl punaista portviiniä
Pese hyvin appelsiini ja hiero sokeripalaa sen kuorella, vältä valkoista osaa. Pane vesi, sokeri ja mausteet kattilaan, kiehauta ja anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä n. viisi minuuttia. Ota syrjään.
 
Poista valkoinen osa appelsiinista ja leikkaa siitä neljä viipaletta. Puolita vielä jokainen viipale. Pane puolikas appelsiinin viipale neljän kuumuutta kestävän lasin pohjalle.
 
Kaada portviini maustetun veden sekaan kattilaan ja lämmitä, älä päästä kiehumaan. Kaada juoma siivilän läpi laseihin ja koristele lasi appelsiiniviipaleen puolikkaalla.