Blinit Haritonin tapaan

  • 3 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset erotettuna
  • 30 g hiivaa
  • 1 ¼ litraa maitoa
  • 500 g tattarijauhoja
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • Paistamiseen runsaasti puhdasta rasvaa
Lämpimään maitoon sekoitetaan hiiva. Keltuaiset vatkataan joukkoon. Taikinaan lisätään jauhot ja
sulatettu voi. Maustetaan suolalla riippuen siitä, kuinka suolaisten lisäkkeiden kanssa blinit on tarkoitus tarjota.

Lopuksi vatkataan valkuaiset vaahdoksi, joka
sekoitetaan taikinaan, ja se jätetään pöydälle kohoamaan 2-3 tunniksi.

Taikina painellaan kokoon ja se saa kohota vielä pariinkin kertaan. Maku vain paranee, jos taikina saa nousta yön yli. Sitten siitä paistetaan runsaassa rasvassa blinejä. Nämä blinit eivät ole kovin happamia, joten ne sopivat erinomaisesti kaviaarin kera.