Grillattua lampaan ulkofilettä, papuhummusta ja grillivihanneksia (4:lle)

  • 600 g lampaan ulkofilettä
  • 2 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Papuhummus:

  • 1 pkt valkoisia papuja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl suolaa
  • cayennepippuria
  • 0,5 dl turkkilaista jogurttia

Lisäksi:
grillattua paprikaa, kesäkurpitsaa ja rucolaa

Hienonna korianterinsiemenet morttelissa. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita korianteri, valkosipuli öljyn ja sitruunankuoren kanssa reilussa kulhossa. Lisää kulhoon lihat ja sekoita. Anna marinoitua ainakin 15 min. 


Papuhummus:
Huuhtele pavut nopeasti kylmän veden alla. Sekoita pavut sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa öljyn ja sitruunamehun kanssa. Lisää mausteet ja jogurtti. Anna maustua jääkaapissa.

Grillaa kasvikset ja sekoita joukkoon rucola. Grillaa liha ja anna vetäytyä jonkin aikaa ennen leikkaamista. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa papuhummuksen ja kasvisten kera.