Häränfilé ja parmesanlastut

4:lle

  • 700 g häränfilettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita
  • 1 punasipuli
  • 2 dl Valio fraiche mix lemon & mustard
  • ½ dl valkoviiniä
  • 4 siivua parmankinkkua
  • persiljaa

Hasselpähkinäperunat:

  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 1 ½ dl hasselpähkinöitä
  • 2 rkl huoneenlämpöistä voita
  • suolaa

Leikkaa file neljäksi pihviksi. Suolaa ja pippuroi. Ruskista nopeasti molemmilta puolilta voissa paistinpannussa. Laita uuninkestävään vuokaan ja anna jäähtyä. Kuori ja lohko sipuli, paista pehmeäksi voissa kasarissa. Anna jäähtyä. Vatkaa creme fraiche ja valkoviini suuressa kulhossa.

Laita parmankinkkuviipaleet leivinpaperin päälle ja paista uunissa 225 asteessa noin 6 min. Anna jäähtyä. Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen. Paista fileitä uunissa noin 10 -12 min (sisälämpö 58 astetta), jos haluat lihan jäävän sisältä roseksi. Lämmitä sipulivoiseos . Tarjoa liha sipulikastikkeen kera ja koristele parmankinkkulastuilla ja persiljalla.

Hasselpähkinäperunat:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese perunat ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Rouhi pähkinät karkeasti, lisää niihin pehmeä voi ja suola. Kaada pähkinäseos perunoiden päälle. Paista perunoita uunin keskitasolla noin 30 min. Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana, niin perunat ruskistuvat kauttaaltaan.

Viini:
Tommasi Amarone