Haperovohvelit

6 kpl

"Vohvelirauta jää monilla kaapin hyllylle unohduksiin. Kaivapa laite esille ja kokeile ihanan makuisia sienivohveleita – tällä kertaa haperovahvistuksella".

  • 2 1/2 dl kivennäisvettä
  • 2 munaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 1/2 dl ohrajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
  • 1/2 l haperoita (esim. iso- tai keltahaperoita)
  • 1 sipuli
  • 1/2 rkl öljyä
  • ripaus suolaa ja valkopippuria

Vatkaa veden joukkoon munat, hunaja ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota sienien käsittelyn ajan.

Paloittele haperot, kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla öljy ja kääntele sieni-sipulisilppua siinä, kunnes sipulit ovat kuultavia. Mausta seos ripauksella suolaa ja pippuria.

Sekoita jäähtynyt sieniseos taikinan joukkoon. Paista taikinasta vohveliraudalla rapeita vohveleita. 

Tarjoa lisänä tomaattista yrttitahnaa. Sekoita puoleen purkilliseen Crème Bonjour Cuisine Tomaatti ja Välimeren yrttiä noin puoli desiä tuoretta basilikasilppua. Levitä tahnaa juuri paistetun, rapean vohvelin pinnalle ja herkuttele heti.

Itse leivottu leipä on parasta. Kun vielä höystät taikinan sienillä, ei leipä juuri särpimiä kaipaa.

Marita Joutjärven sieniresepti