Jäädytetty sitruunamousse marenkikuorrutuksella

  • 1,5 dl sitruunamehua
  • 2,5 dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 2 kananmunaa
  • 50 g voita
  • 1 dl kuohukermaa

Marenki
2 valkuaista, 2 rkl sokeria
 
Mittaa sitruunamehu, sokeri, keltuaiset ja munat teräskulhoon. Nosta kulho vesihauteeseen ja lisää joukkoon kuutioitu voi. Keitä seosta noin 10 min koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä noin tunti.
 
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sitruunaseoksen joukkoon ja annostele kuuteen pakkasen- ja uuninkestävään pikkuvuokaan. Pakasta vähintään 6 tunniksi.
 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vatkauksen loppuvaiheessa. Lusikoi marenki moussea sisältäviin vuokiin.. Nosta uunipellille ja paista 250 asteessa uunin yläosassa. Pidä uuninluukkua auki paistamisen aikana. Tarjoa heti.