Kanafilettä hunajassa ja yrteissä

4:lle

  • 4 kanan rintafilettä
  • ½ dl barbeque-kastiketta
  • 3 rkl + 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa, mustapippuria

Laita kanafileet reilun kokoiseen muovipussiin. Sekoita barbeque-kastike, 3 rkl oliiviöljyä, hienonnettu valkosipulinkynsi, sitruunan raastettu kuori ja mehu, hienonnettu rosmariini, hunaja, suola ja pippuri keskenään ja kaada kanafileille. Pyörittele pussia niin, että marinadi menee joka puolelle. Anna olla kylmässä vähintään tunti. 

Ennen grillausta ota fileet pussista ja valuta marinadi kulhoon, lisää siihen vielä 2 rkl oliiviöljyä. Levitä marinadia fileille grillauksen aikana. Grillaa n 5 min per puoli. Kokeile terävällä veitsenkärjellä – jos kanasta tuleva neste on kirkasta, on se kypsä.