Karitsan paistia tilli-rapukastikkeessa

6:lle

  • 800 g karitsan paahtopaisteja
  • 1-1,5 l lihalientä
  • puntti tilliä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 50 g voita
  • 2,5 dl ranskankermaa
  • 10-15 isoa katkaravunpyrstöä
  • suolaa
  • mustapippuria

Irrota katkaravunpyrstöistä kuoret ja laita ne kattilaan. Lisää lihalemi ja keitä puoli tuntia. Siivilöi liemi.

Laita paahtopaistit kattilaan, kaada liemi paistien päälle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 12-20 min haluttuun kypsyysasteeseen. Ota paistit liemestä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Pidä lämpiminä.

Ota keitinliemestä yksi desilitra kasariin, lisää viini ja keitä reippaalla lämmöllä, kunnes jäljellä on noin puoli desiä nestettä. Vatkaan joukkoon ranskankerma ja viimeistele voipaloilla kunnolla vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sekaan tilli.

Paista katkaravunpyrstöt parilapannulla nopeasti molemmin puolin. Leikkaa paistit viipaleiksi, asettele viipaleet lautasille, kaada ympärille kastiketta ja koristele tillinlatvoilla ja katkaravunpyrstöillä.