Kermainen madekeitto

  • 600 - 800 g fileoitua madetta kuutioituna
  • keitetty maksa
  • 5 dl madelientä
  • 2 sipulia
  • 8 perunaa
  • voita, margariinia tai öljyä
  • 2 dl kermaa tai ruokakermaa
  • suolaa
  • hakattua tilliä
  • kuutioiksi leikattua ruisleipää

Kypsennä maksa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä. Hienonna toinen sipuli ja leikkaa kuoritut perunat lohkoiksi. Hauduta sipulia ja perunoita rasvassa muutama minuutti. Kaada joukkoon madeliemi ja hauduta perunat kypsiksi. Lisää kerma, madekuutiot ja kuutioitu maksa ja pippurit. Kiehauta keitto, mausta suolalla. Viimeistele keitto ripottelemalla pinnalle toinen sipuleista hienonnettuna, hakattua tilliä ja pannulla, voissa paahdettuja ruisleipäkuutioita.