Keväinen porkkanakeitto

  • 1 kg porkkanoita
  • 2 salaattisipulia
  • 3 Rosamunda perunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl voita
  • 1 l vettä
  • 5 rkl kasvisfondia
  • 1 pkt mustaa Koskenlaskijaa
  • Hienonnettua lehtipersiljaa/persiljaa
     
Kuori ja kuutioi porkkanat ja sipulit. Kuullota voin ja öljyn seoksessa isossa kattilassa. Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat. Lisää fondi ja vesi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla kunnes kasvikset ovat töäysin kypsiä.
 
Soseura sauvasekoittimella keitinliemeen. Lisää murusteltu juusto ja anna muhia kannen alla rauhassa kunnes juusto on täysin sulanut.
 
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele hienonnettua lehtipersiljaa pinnalle.