Kevätkananpoikia

6 kevätkananpoikaa
Suolaa, mustapippuria
 
Yrttiseos
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku oreganoa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 sitruunan kuoret
  • 1 tl suolaa
  • Mustapippuria
  • Noin 1 tl öljyä
Kananpoikien sisälle/yksi kananpoika:
1 lohko sitruunaa, laakerinlehti, rosmariininoksa
 
Kasvikset:
3 fenkolia, punainen ja keltainen paprika, 2 punttia parsaa, nippu kevätsipulia.
 
Sulata kananpojat hitaasti kylmässä. Silppua yrtit, hienonna valkosipuli, raasta sitruunoiden kuoret. Sekoita keskenään, lisää öljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 
 
Irroita sormilla varovasti kananpojan rintanahkaa ja työnnä yrttisilppua nahan alle. Jos yrttisilppua jää, hiero se nahkaan. Työnnä jokaisen kananpojan vatsaonteloon revitty laakerinlehti, rosmariininoksa sekä sitruunanlohko. Ripottele perään suolaa. 
 
Suikaloi fenlkoli, putsaa paprikat ja lohko ne, silppua kevätsipuli ja kuori parsat tarvittaessa.
 
Laita kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan. Lisää öljyä, suolaa ja mustapippuria. Kananpojat päälle. Lorauta öljyä kananpoikien päälle ja paista 225 asteen lämmössä noin 50 min.