Kevätsalaatti

  • 2 pkt halloumia
  • 1 puntti vihreää parsaa
  • 1 cantaloupe meloni
  • rucolaa
  • ruukku minttua
  • paahdettuja mantelilastuja
  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa

Leikkaa halloumi reiluiksi viipaleiksi ja paista pannulla (parhaiten onnistuu parilapannulla) kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä ja leikkaa kuutioiksi. Keitä parsa suolatussa vedessä n 5 min. Anna jäähtyä ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Kuutioi meloni. Laita salaattikulhoon rucolaa pohjalle ja päälle halloumipaloja, parsapaloja ja melonipaloja. 

Revi päälle reilusti tuoretta minttua. Päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa juuri ennen tarjoilua. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla.