Kolmen tomaatin salaatti

  • 500 g vaaleaa leipää kuutioina oliiviljyä, suolaa ja mustapippuria
  • 2 salottisipulia kuutioina isoa
  • ½ sitruunamehu
  • 2 keltaista tomaattia lohkoina
  • 2 pihvitomaattia kuutioina
  • nippu basilikaa
  • 100 g vuohenjuustoa

Kastike

  • valkosipulin kynsi
  • loraus punaviinietikkaa
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • vajaa tl Dijon-sinappia
  • suolaa, mustapippuria ja sokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita leipäkuutiot leivinpaperin päälle pellille ja sekoita joukkoon öljyä, suolaa ja mustapippuria. Paista uunissa n 5 min tai kunnes kuutiot ovat rapeita ja kullankeltaisia. Anna jäähtyä.

Sekoita salottisipulikuutiot ja sitruunanmehu kulhossa. Vispaa kastikeainekset voimakkaasti sekaisin toisessa kulhossa. Sekoita tomaatit ja basilikasilppu isossa kulhossa, lisää salottisipulikuutiot ja sitruunanmehu. Kaada kastike päälle ja sekoita kunnolla. Ripottele päälle vuohenjuustoa ja leipäkuutioita juuri ennen tarjoilua. Jos teet salaatin piknikille, ota leipäkuutiot ja vuohenjuusto mukaan omissa rasioissaan ja lisää salaattiin vasta juuri ennen ruokailua.