Kylmä tomaattikeitto

10:lle

  • 3 sipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 3 tlk tomaattimurskaa (tai 1 kg tomaatteja)
  • 4 kesäkurpitsaa
  • 140 g tomaattipyreetä
  • 4 kasvisliemikuutiota
  • vettä
  • n 1 rkl sokeria
  • suolaa, mustapippuria
  • muutama tippa tabascoa
  • ruohosipulia, basilikaa

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska tai pieniksi kuutioiksi leikatut tomaatit. Halkaiset kesäkurpitsat ja lohko paloiksi. Lisää keittoon. Lisää mausteeksi tomaattipyreetä, kasvisliemikuutioita, sokeria ja tarvittaessa vettä. Anna keiton kypsyä puolisen tuntia. Soseuta ja jäähdytä keitto. Mausta kylmä keitto suolalla, mustapippurilla ja muutamalla tipalla tabascoa. Voit tarjota keiton kuumana tai kylmänä. Jos tarjoat keiton kylmänä, voit lisätä siihen muutaman jääpalan juuri ennen tarjoilua. Ripottele keiton päälle hienonnettua ruohosipulia ja basilikaa.