Kylmäsavulohiparsafrittata

  • 1 parsakaali (n 250 g)
  • 1 kukkakaali (n. 250 g)
  • 10 vihreää parsaa
  • 8 munaa
  • 1 dl maitoa
  • 0,5 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g Västerbottenostia
  • 3 rkl tilliä
  • 300 g kylmäsavulohta
  • vesikrassia

Pilko parsakaalin kukinnot pieniksi, samoin kukkakaalin. Laita ne uunivuokaan (n. 25 z 25 cm) leivinpaperin päälle. Leikkaa parsoista pois kova kanta ja pilko annospaloiksi. laita vuokaan. 

Hienonna kala ja lisää vuokaan. Riko munat kulhoon, lisää joukkoon kevyesti vatkaten maito, raastettu juusto, suola, mustapippuri ja tilli. Kaada kasvisten ja kalan päälle. 

Paista 200 asteessa noin 40 min. Katso että frittata on hyytynyt myös keskeltä ennen kuin otat sen uunista.