Lammasjauhelihapihvit ja punajuuritahna

n 20 palaa

  • 300 g lammasjauhelihaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 muna
  • ½ solo-valkosipulia hienonnettuna
  • ½ sipulia hienonnettuna
  • 1½ rkl jauhettua maustepippuria
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua

Punajuuritahna:

  • 100 g etikkapunajuuria
  • 50 g tuorejuustoa
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun:

  • mallasleipää tai voissa paistettua maalaisleipää
  • tuoretta rosmariinia

Laita kulhoon kerma, muna ja korppujauhot. Anna turvota noin 15 minuuttia. Tee sillävälin punajuuritahna: Sekoita joko monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella punajuuret ja tuorejuusto, mausta ja laita kylmään.

Sekoita lammasjauheliha, valkosipuli hienonnettuna, sipuli hienonnettuna, mausteet ja korppujauhoseos tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pikkuruisia pihvejä ja paista voissa molemmin puolin.

Tarjoiluvaiheessa laita pihvi voidellulle tai voissa paistetulle leivälle (katso että leipäpalan koko sopii pihville), päälle punajuuritahnaa ja tuoretta rosmariinia.