Lammasta Stout- kastikkeessa

10:lle

Lammasta stout- kastikkeessa perustuu David Doughanin kokkauskurssin reseptisatoon. Siihen antaa oman säväyksensä tumma, irlantilainen stout- olut (Guinness, Murphy's).

  • 700 g lampaan lihaa ilman luuta (karitsan paahtopaistia esimerkiksi)
  • 1 iso sipuli
  • 6 tuoretta herkkusientä
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 tölkki stout-olutta
  • 2 rkl hunajaa
  • soijakastiketta maun mukaan
  • 1 tlk tomaattipyreetä
  • 1 tl currymaustetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • hyppysellinen cayenne-pippuria
  • suolaa, pippuria
  • vehnäjauhoja
  • vettä
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • hakattua tuoretta persiljaa ja timjamia

Sekoita vehnäjauhojen sekaan suolaa ja pippuria. Paloittele lammas ja pyörittele palaset jauhomausteseoksessa. Paista pienissä erissä öljy-voiseoksessa kauniin ruskeiksi. Siirrä paksupohjaiseen kattilaan tai pataan. Huuhdo paistipannu vedellä ja kaada lihojen joukkoon. Pilko sipulit, herkkusienet ja porkkanat. Kuullota öljyssä pannulla ja lisää lihan joukkoon kattilaan. Sekoita joukkoon mausteet, tomaattipyree, soijakastiketta maun mukaan, hunaja ja tuoreet yritit. Lisää olut, sekoita ja anna kiehua hitaasti liedellä kannen alla silloin tällöin sekoittaen, kunnes liha on kypsää ja mureaa. Jos käytät paahtopaistia, tämä vie noin 1,5-2 tuntia. Tarkista maku ja lisää suolaa tai soijakastiketta.

Jos haluat, voit lisätä muhennokseen noin puoli tuntia ennen kokonaisia kuorittuja perunoita. Voit myös tarjota sen keitetyn riisin kanssa.