Laskiaispullat

20 kappaletta

Pullataikina:

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 muna
  • 8-9 dl vehnäjauhoja
  • 1 d juoksevaa margariinia
  • mantelirouhetta

Täytteeseen:

  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria
  • mantelimassaa tai mansikka/vadelmahilloa

Valmista pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja vajaa puolet vehnäjauhoista, Alusta taikinaan loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa juokseva margariini. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi pötköksi. Jaa se 20 palaan ja pyöritä palat pulliksi. Siirrä pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla tai vaniljasokerilla. Viipaloi mantelimassa. Leikkaa pullista hattu irti ja täytä mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Helpommalla pääset kun ostat valmiita pikkupullia, jotka täytät kotona. Mikäli tarjoat laskiaispullia aikuisille, voit käyttää kermaan mausteeksi lorauksen lempilikööriäsi.