Liisurannan mansikkatorttu

  • 100 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl jauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauhot. Painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 225 asteessa 15 min.

Vaniljakiisseli mikrossa:

  • 2,5 dl maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl maissijauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle: 1 l tuoreita mansikoita

Mittaa kaikki aineet kulhoon. Kuumenna minuutti kerrallaan ja sekoita aina välillä. Yhteensä kuumenna 4 minuuttia. Sekoita lopuksi kunnolla ja anna jäähtyä.

Jäähdytä kakkupohja ja vaniljakastike. Kaada vaniljakastike kakkupohjalle ja koristele tuoreila mansikoilla.