Limerulla

  • 3 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 pussi Blå Bandin vaniljakastikejauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
  • 1 limen raastettu kuori
  • 0,5 dl limen mehua (1-2 limea)
  • 1 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 50 g voita
 
Koristeluun:
  • 1 limen raastettu kuori
  • 1 rkl sokeria
 
Vatkaa munat ja sokeri kunnon vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. 
Levitä taikina levinpaperille ja paista 250 asteessa noin 5 min.
 
Sekoita limen raastettu kuori ja rkl sokeria keskenään. Repäise iso pala leivinpaperista (tai käytä arkki) ja levitä sokerisekoitus sille. Kumoa kääretorttulevy sokerisekoituksen päälle. Irrota leivinpaperi levyn päältä heti, voit käyttää apuna kosteaa rättiä, jonka laitat levyn päälle ja sitten varovasti irroitat paperin.
 
Tee täyte:
Sekoita limen kuoriraaste ja –mehu, sokeria ja munat teräskulhossa. Laita kulho vesihauteeseen ja vatkaa kunnes seos paksunee kunnolla. Ota pois vesihauteesta ja lisää voi vatkaten. Anna jäähtyä.
 
Levitä jäähtynyt täyte levylle ja rullaa tiukaksi kääretortuksi. Laita kylmään ainakin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.