Lohikuutioita ja yrtticremeä (10:lle)

  • 1 kg lohifilettä
  • ½ keltainen sipuli
  • 1 l vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti

Yrtticreme:

  • 1 prk raejuustoa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 1 tl suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Koristeluun vesikrassia

Leikkaa nahaton lohifile n 3 x 3 cm kuutioiksi. Laita vuokaan. Keitä vesi, lisää sipulikuutiot, suola, sokeri, pippuria ja laakerinlehti. Anna kiehahtaa kunnolla ja kaada vuokaan lohiviipaleiden päälle. Laita vuoan päälle kansi tai folio. Anna lohipalojen jäähtyä liemessä.

Sekoita yrtticremen ainekset joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Laita puolet pursotinpussiin. 

Ota lohikuutiot liemestä ja aseta tarjoiluastialle. Pursota päälle yrtticremeä. Päälle silputtua vesikrassia.
Tarjoa yli jäänyt yrtticreme lohikuutioiden lisäksi.