Lohitartar ja inkivääritsatsiki

6:lle

  • 300 g ruodotonta ja nahatonta lohifilettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl sitruunanmehua
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia

Inkivääritsatsiki:

  • 1 kurkku
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

Pakasta lohi kahdeksi vuorokaudeksi ja sulata. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja sekoita se suolan, pippurin, sitruunankuoren ja sitruunamehun kanssa. Leikkaa kurkku kuutioiksi ja ripottele kuutioille suolaa. Anna valua talouspaperin päällä n 15 min. Painele talouspaperilla liika neste pois kuutioista. Sekoita puolet kurkusta jogurtin ja inkiväärin kanssa. Muodosta lohimassasta kuusi pyöreää tartarpihviä lautasille. Laita viereen lusikallinen tsatsikia ja loput kurkkukuutioista sekä hienonnettu ruohosipuli.

Viini:
Black Tower Rivaner