Lohta ja hummeriströsseliä

8:lle

  • 8 lohifilepalasta ilman nahkaa ja ruotoja
  • 1,5 tl suolaa
  • mustapippuria

Kastike:

  • 4 dl kevyt creme fraichea
  • 2 rkl hummerifondia
  • 1 limen mehu
  • 1 tl sambal oelek -maustetahnaa

Hummeriströsseli:

  • 1 keitetty hummeri
  • limen kuorta ohuina suikaleina
  • 0,5 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Kuori hummeri ja paloittele liha. Sekoita hummeripalaset, limen kuorisuikaleet ja lehtipersilja.

Laita lohipalaset uuninkestävään vuokaan. Suolaa ja pippuroi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista lohipalasia uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja anna kiehua kokoon muutama minuutti. Laita osa kastikkeesta lohen päälle ja ripottele päälle hummeriströsseliä. Tarjoa loppu kastike erikseen.

Viini:
Pfaffenheim Pinot Gris