Lohta ja oliiviperunagratiinia

  • 4:lle
  • 8 jauhoista perunaa
  • ½ prk vihreää oliivitahnaa
  • 1½ dl maitoa
  • suolaa
  • puntti tuoretta vihreää parsaa
  • oliiviöljyä
  • 600 g lohifilettä nahattomana ja ruodottomana
  • 1 sitruuna
  • mustapippuria

Kuori ja pilko perunat. Keitä pehmeiksi. Valuta ja muussaa karkeasti perunansurvimella. Lisää oliivitahna, keltuaiset (säästä valkuaiset) ja maito. Vispaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Mausta suolalla.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää muusiin. Jaa muusi pieniin annoskohokasvuokiin. Paista uunin keskiosassa 275 asteessa n 10 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Kuori parsat kevyesti ja höyrytä juuri ja juuri kypsäksi. Paista paistinpannulla oliiviöljyssä, kunnes pinta ruskistuu. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Leikkaa lohipala neljään annospalaan. Pese sitruuna hyvin kuumassa vedessä. Raasta puolen sitruunan kuori ja paloittele sitruuna lohkoiksi. Ripottele sitruunankuoriraaste lohipaloille ja paista öljyssä molemmin puolin, n 3 min per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa lohi oliiviperunagratiinin ja paistettujen parsojen kera. Tuo tarjolle myös sitruunanlohkoja, joista jokainen voi halutessaan puristaa hieman mehua kalalle.

Tarjoa
Pfaffenheim Pinot Gris, Alko no 007485, 11,44 €