Lohta kanelin, mantelin ja appelsiinin kera

  • 600 g ruodotonta lohifilettä
  • 2 fenkolia
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 1 appelsiinin mehu
  • suolaa, mustapippuria
  • 2tl kanelia
  • ½ dl mantelilastuja

Appelsiinikastike:

  • 1 tlk ruokajogurtti
  • ½ appelsiinin kuori raastettuna
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • suolaa

Hienonna purjo ja fenkoli. Levitä uunivuoan pohjalle. Päälle lohifile nahkapuoli alaspäin (voit myös irrottaa nahan kokonaan). Valele file appelsiinin mehulla, ripota päälle suolaa, mustapippuria ja kanelia, lopuksi mantelilastut. Kuumenna uuni 225 ja paista filettä noin 30 min.

Sekoita jogurttiin appelsiininkuoriraaste, hunaja ja mausta suolalla. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa lohifileen kanssa.

Viininä tälle ruoalle käy upeasti Pfaffenheim Steingold Gewurztraminer, Alkon tilausvalikoima, no 927727, hinta 24,90 e.