Luumuportviinipiirakka

Pohja:

  • 100 g Digestive-keksejä tai pipareita
  • 50 g voita
  • 50 g jauhettuja manteleita tai pähkinöitä


Täyte:

  • 0,5 dl vettä
  • 100 g kivettömiä, kuivattuja luumuja
  • 0,5 dl portviiniä (Graham’s Late Bottled Vintage Port)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl ranskankermaa
  • 1 muna
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 rkl perunajauhoja

Kuumenna vesi kiehuvaksi, kaada luumujen päälle. Lisää portviini. Anna maustua yön yli.

Murskaa keksit, lisää sulatettu voi ja jauhetut pähkinät/mantelit. Painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Vatkaa tuorejuustoon ranskankerma, muna, sokerit, jauhot ja luumujen portviiniliemi. Kaada juustoseos vuokaan ja painele päälle luumut. Kypsennä 175 asteessa noin 30 min.

Anna piiraan jäähtyä. Koristele mantelilastuilla ja tomusokerilla.