Mademuhennos

8:lle

  • n. 800 g madefileitä paloiteltuna
  • mateen maksa
  • 1 sipuli tai pala purjoa
  • voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 5 dl madelientä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 keltuainen
  • 1 dl kermaa

Pilko sipuli ja purjo ja kuullota voissa, älä ruskista. Jauhota, suolaa ja pippuroi kalanpalat, paloittele maksa ja lisää kattilaan. Kaada päälle kalaliemi. Kypsennä hiljaisella tulella noin 10- 15 minuuttia. Sekoita jauhot kermaan ja suurusta muhennos. Jatka kypsennystä viitisen minuuttia varovasti sekoittaen. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki: Voit lisätä muhennokseen myös 1 tl sokeria ja puolikkaan sitruunan mehun ennen kuin suurustat sen kerma-jauhoseoksella.