Malagapäärynätorttu

Pohja:

  • 125 g voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vettä 

Pinnalle: 1 dl aprikoosimarmeladia

Täyte:

  • 6-8 päärynää (koosta riippuen)
  • 4 dl vettä
  • 1 dl Sol de Malaga'a
  • 3 dl sokeria
  • 5 neilikkaa
  • 2 kanelitankoa
  • 4 tähtianista

Pinnalle:

  • 2 dl keitinlientä
  • 1 dl hyytelösokeria

Maustekerma:

  • 2 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • tomusokeria

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Paloittele pehmeä rasva joukkoon ja nypi murumaiseksi. Lisää kylmää vettä. Sekoita ja anna taikinan levähtää jääkaapissa pari tuntia. Kuori päärynät. Sekoita vesi, Malaga, sokeri ja mausteet kattilassa. Keitä päärynöitä hiljalleen liemessä noin 1,5 tuntia. Anna jäähtyä liemessä.

Kauli taikinasta ohut torttupohja (tai painele suoraan vuokaan, halk. 26-28 cm). Levitä pohjalle aprikoosimarmeladia. Paista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Valuta päärynät (säästä liemi) , halkaise ja poista siemenkota. leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiiski ja aseta torttupohjan päälle. Siivilöi keitinliemi ja mittaa se. Tarkista maku. Kuumenna liemi ja lisää siihen hyytelösokeria. Valuta liemi päärynöiden päälle. Anna hyytyä. Tarjoa maustekerman kanssa kylmänä.