Maurilainen salaatti

  • 500g kesäkurpitsaa
  • oliiviöljyä
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl rusinoita
  • 3 rkl silputtuja, tuoreita mintunlehtiä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria

Leikkaa kesäkurpitsat todella ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna oliiviöljyä suuressa paistinpannussa. Lisää valkosipulinkynsi halkaistuna öljyyn antamaan makua. Anna puolikkaiden kypsyä, kunnes ovat kullankeltaisia - heitä ne sen jälkeen pois. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja kypsennä välillä sekoittaen, kunnes viipaleet ovat nipin napin pehmentyneet. Siirrä ne heti pannusta suureen tarjoilukulhoon. Lisää pinjansiemenet, rusinat, minttusilppu, sitruunanmehu sekä suolaa ja pippuria. Sekoita ja lisää tarvittaessa öljyä, sitruunanmehua ja mausteita. Anna salaatin jäähtyä ja säilytä kylmässä.