Mokkaboston

  • 2,5 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 ps (11 g) kuivahiivaa
  • 8-9 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Täyte:

  • 3 pss Choco cappuccino -jauhetta
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria

Pinnalle:

  • mantelilastuja

Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lämmitä maito n 42 asteiseksi (hieman kädenlämpöä kuumempaa). Lisää maitoon muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita joukkoon n puolet jauhoseoksesta. Alusta joukkoon pehmeä voi ja loput jauhot. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa n 20 min. Voitele 2,5 l irtoreunavuoka.
Sekoita capuccino-jauhe, tuorejuusto ja sokeria tasaiseksi. Vältä vatkaamista, jottei täyte löysty. Kaaviloi kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi (n 40 x 60 cm). Levitä täyte tasaisesti levylle niin, että toinen reuna jää täyttämättä. Taittele levy: käännä oikea puoli levyn keskiosan päälle ja tämän päälle levyn vasen puoli.
Leikkaa täytetty taikinalevy lyhyeltä sivultaan viipaleiksi. Tee viipaleista kierteitä ja asena ne kakkuvuokaan ympyrän muotoon. Voitele munalla ja ripota päälle mantelilastuja. Kokota lämpimässä paikassa vielä noin puoli tuntia. paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 min.