Munaa ja pestosilliä leivällä

  • n 15 leipästä
  • 5 kananmunaa
  • hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
  • ½ dl tuorejuustoa
  • ½ punasipuli hienonnettuna
  • 2 rkl Kallen mätitahnaa tai vastaavaa
  • 1 liivatelehti
  • suolaa ja mustapippuria
  • 15 palaa saaristolaisleipää

Pestosilli:

  • 3 matjessillifilettä
  • puoli purkkia pestoa

Tee munarulla:
Keitä munat, n 6 min. Laita sillä välin liivatelehti likoamaan kylmään veteen.

Sekoita tuorejuusto, tilli- ja ruohosipulisilppu, hienonnettu punasipuli ja mätitaha kulhossa. Sulata liivatelehti tilkkaseen kuumaa vettä ja lisää seokseen. Kuori munat lämpiminä. Hienonna haarukalla. Sekoita juustoseokseen ja laita kylmään hetkeksi.

Ota pala tuorekelmua ja kaada juustoseos siihen, muotoile pötkyläksi ja kiedo tuorekelmuun. Laita kylmään yön yli. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Pestosilli: Leikkaa fileet pieniksi paloiksi ja sekoita peston kanssa.

Tarjoilu: leivälle munajuustopalanen, päälle pestosilliä.