Munakoisoja, tommaatteja, oliiveja ja kaprista

4:lle

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 12 kirsikkatomaattia
  • 3 tl kaprista
  • 12 mustaa oliivia
  • suolaa, mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Halkaise munkoisot pitkittäin. Ripottele niille suolaa ja anna olla noin puolisen tuntia, jotta neste tulee ulos. Pyyhi talouspaperilla. Kaiva munakoisoista hedelmäliha irti, jätä noin 1 cm pohjalle ja reunoille. Laita paistinpannulle 3 rkl oliiviöljyä ja pari valkosipulinkynttä halkaistuna. Anna kynsien freesaantua pari minuutti ja ota ne sitten pois. Lisää munakoison puolikkaat  leikattu puoli pannun pohjaa vasten ja anna paistua kunnes pehmenevät. Ota pois pannulta ja laita vadille. 

Laita samaan pannuun ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää 2 halkaistua valkosipulinknttä. Lisää munakoisonpalat, halkaistut tomaatit, kaprikset, oliivit, suolaa ja mustapippuria. Anna hautua muutama minuutti, ota valkosipulinpuolikkaat pois. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Täytä munakoisonpuolikkaat seoksella, koristele basilikalla ja tarjoile.