Omenainen mallasleipä

  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl maltaita
  • 3 dl omenamehua
  • 50 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 1 dl omenasosetta
  • 1 dl siirappia
  • 3 tl suolaa
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • 1 dl leseitä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl juoksevaa rasvaa

Sekoita maltaat kädenlämpoiseksi lämmitettyyn veteen. Anna turvota peitettynäi seuraavaan päivään. Lisää maltaiden joukkoon kädenlämpöiseksi lämmitetty mehu. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se joukkoon tässä kohtaa. Lisää huoneenlämpöinen omenasose, siirappi ja mausteet. 

Sekoita joukkoon ruisjauhot, leseet ja jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lopuksi lisää rasva. Alusta pehmeä taikina. 

Voitele kaksi pitkänomaista leipävuokaa. Kaada taikina vuokiin, anna kohota noin tunnin ajan. Paista 175 asteisessa uunissa tunnin ajan.