Parsa-gorgonzolarisotto

  • nippu vihreää parsaa
  • 50 g voita
  • 1 salottisipuli silputtuna
  • 200 g arborioriisiä (risottoriisiä)
  • 6 dl kuumaa kana- tai kasvislientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 50 g raastettua parmesania
  • 125 g gorgonzola-juustoa
  • mustapippuria

  • Koristeeksi paahdettuja pinjansiemeniä

Kuori parsat ja höyrytä niitä noin 5 min.

Kuullota sipulisilppua voissa ja lisää riisi.  Kuullota riisiä kunnes se on muuttunut läpinäkyväksi. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen aina imeytyä riisiin kokonaan ennen seuraavan kauhan lisäämistä. Lopuksi lisää viini ja anna senkin imeytyä riisiin. Tähän kuluu aikaa noin 20 min.

Lisää juustot ja anna kuumentua. Lisää lopuksi parsat paloiteltuna ja mausta mustapippurilla. Koristele lopuksi paahdetuilla pinjansiemenillä.