Parsapiirakka (8-10:lle)

  • puntti vihreää parsaa
  • 250 g voitaikinaa
  • 100 g västerbotten –juustoa
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt pekonia
  • vastajauhettua mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa parsoista kova kanta pois ja keitä kevyesti suolatussa vedessä n 5 min. Huuhtele nopeasti kylmässä vedessä. 

Levitä voitaikina leivinpaperoituun vuokaan. Päälle parsat. Sekoita muna, raastettu juusto, suola ja pippuri. Kaada vuokaan parsojen päälle. Paista uunin keskiosassa noin 20 min.

Paista pekoni rapeaksi. Anna ylimääräisen rasvan valua pois talouspaperin päällä. Leikkaa kuutioiksi ja ripottele piirakan päälle.