Pinaatti-halloumipiirakka

Murotaikina:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaura- tai vehnäleseitä
  • 100 g margariinia
  • 2 rkl vettä

Täyte:

  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 100 g tuorepinaattia
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g artisokansydämiä
  • 200 g halloumijuustoa
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.  Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 min. 

Sekoita munat ja kerma. Kaada piiraspohjan päälle. 

Levitä pinnalle pinaatinlehdet, halkaistut kirsikkatomaatit, valutetut artisokansydämet, kuutioitu juusto ja aurinkokuivatut tomaatit.

Paista vielä 20 min, kunnes muna-kermaseos on hyytynyt ja juusto ruskistunut.