Piparikuorrutettu porsaan sisäfile

  • 1 porsaan sisäfile
  • suolaa, mustapippuria
  • 4-6 piparia (koosta riippuen)
  • 30 g voita

Ruskista file voissa joka puolelta, mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita file voideltuun uunivuokaan.

Murskaa piparit ja sekoita niihin sulatettu voi. Ripottele murut fileen päälle. Työnnä lihaan lihamittari ja liha 125 asteiseen uuniin. Anna paistua, kunnes mittari näyttää 65 – 70 astetta.

Anna lihan vetäytyä folion alla n. 15 min ennen tarjoilua. Tarjoa juuresmuusin ja vihreän salaatin kera.


Juuresmuusi 

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • pala selleriä
  • pala lanttua
  • palsternakka
  • 3 porkkanaa
  • 50 g voita
  • tarvittaessa loraus maitoa

Kuori ja lohko juurekset. Keitä kypsäksi suolatussa vedessä. Muussaa sähkövatkaimella, lisää voi ja tarvittaessa maitoa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.