Rapunyytit

Neljälle 

  • 70 g liemeen säilöttyjä ravunpyrstöjä
  • 100 g jättikatkarapuja
  • 2 salaattisipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • yhden limen raastettu kuori
  • 1 tl hummerifondia
  • 1 tl tomaattipyrettä
  • filotaikinaa, 12 x 12 cm paloja
  • voisulaa tai kananmunanvalkuaista

Sesam-voi:

  • 1 rkl sesaminsiemeniä
  • 2 rkl voita

Leikkaa ravunpyrstöt ja jättikatkaravut pieniksi paloiksi. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipuli. Halkaiset ja poista siemenet chilistä ja silppua se.

Sekoita rapupalaset, sipuli- ja valkosipulisilppu, limenkuori, hummerifondi, chilisilppu ja tomaatipyre keskenään.

Sulata filotaikinalevyt ja leikkaa ne 12 x 12 cm paloiksi. Laita kostean pyyhkeen sisään, jotteivat kuivu. Paahda sesaminsiemenet kuivalla pannulla ja sekoita voihin. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Ota filotaikinaa aina kaksi palasta päällekkäin, sivele reunat joko voisulalla tai munanvalkuaisella. Laita rapuseosta noin ruokalusikallinen palasten päälle ja pyöräytä nyytiksi. Voitele sesamvoilla ja laita leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 5 min.