Sacherkakku

  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 5 munankeltuaista
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 5 munanvalkuaista

Täyte: 1,5 dl aprikoosimarmeladia

Kuorrutus:

  • 1,5 dl aprikoosimarmeladia
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 75 g tummaa suklaata

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa sokeri, munat ja keltuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti jauhoseos, suklaa ja voi sekä viimeiseksi valkuaiset munavaahtoon. Täytä voideltu ja korppujauhotettu 3 litran kakkuvuoka kakkutaikinalla. paista 175 asteessa noin 50-60 min. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä ja anna jäähtyä kokonaan.

Sekoita aprikoosimarmeladi ja vesi kattilassa, anna kiehahtaa ja levitä ohuelti kakun päälle.
Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset kattilassa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes se hieman sakenee. Anna jäähtyä, kunnes se tulee siirappimaiseksi ja levitä kakun päälle.
Kakusta riittää n. 15 hengelle!