Siitakeruukut 

  • 1 1/2 l vaaleita leipäkuutioita 
  • 3 munaa 
  • 1/2 tl yrttisuolaa 
  • 1/2 tl kirveliä 
  • 1/2 tl sitruunapippuria 
Täyte 
  • 2 rkl öljyä 
  • 200 g siitakesieniä 
  • 1/4 purjoa 
  • 1 omena 
  • 1 paprika 
  • 2 dl ranskankermaa 
  • 2 munaa 
  • 1/2 tl yrttisuolaa 
  • 1/2 tl kirveliä 
  • 1/2 tl sitruunapippuria 
  • (1 dl juustoraastetta) 
Leikkaa hieman kuivunut leipä noin sentin kuutioiksi. Riko munien rakenne, mausta seos ja sekoita leipäpalojen joukkoon. Painele seosta neljän voidellun, uuninkestävän annosvuoan pohjalle ja reunoille.
 
Huuhdo ja leikkaa purjo renkaiksi. Kuutioi omena ja paprika. Kuumenna öljy pannulla ja kääntele siinä purjorenkaita, hienonnettuja siitakesieniä, omena- ja paprikakuutioita. 
 
Jaa seos vuokiin ja kaada päälle ranskankerma-muna-mauste -seos. Ripauta halutessasi pinnalle juustoraastetta. Kypsennä ruukkuja 200 asteessa noin 30 minuuttia.
 
Vinkki: Vahvista ruokaa halutessasi kylmäsavukirjolohi-, kinkku- tai porolisällä.
 
Marita Joutjärven sieniresepti.