Sitruunacouscous

4:lle

  • 150 g täysjyväcoucous-ryynejä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ sitruunan hedelmäliha
  • ½ appelsiinin mehu
  • 1 nippu minttua
  • 1 rkl kanafondia
  • 1 nippu korianteria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa, mustapippuria
  • tarjoiluun maustamonta jogurttia

Keitä vettä. Laita couscous-ryynit kulhoon, kaada päälle sitruunan ja appelsiinin mehu sekä vettä niin, että ryynit peittyvät.  Laita kulhon päälle kansi tai foliota. Anna nesteen imeytyä ryyneihin (n. 10 min). Hienonna yrtit.

Sekoita ryynit haarukalla, jotta ne irtoavat toisistaan. Lisää yrtit, hienonnettu sitruunan hedelmäliha (käytä sitruunan toinen puolisko tähän), oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile luonnonjogurtin kera.