Sitruunakakku

  • 150 g voita
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta

Päälle

  • 2 dl tomusokeria
  • 2 sitruunanmehu

Sulata voi. Raasta hyvin pestystä sitruunasta keltainen kuori. Sekoita (älä vatkaa!) munat, sokeri, sitruunan kuoriraaste ja sitruunan mehu keskenään. Lisää rasva ja keskenään sekoitetut jauhot.

Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Kaada kakku vuoasta. Tee kakkuun pieniä reikiä kokeilutikulla. Sekoita sitruunanmehu ja tomusokeri. Lusikoi seosta kakun päälle. Anna seistä kylmässä 5-6 tuntia tai yön yli.