Sitruunamarenkikakku

10:lle

Marenkipohjat:

  • 4 valkuaista
  • 2½ dl sokeria
  •  1 tl sitruunamehua

Limekiisseli:

  • 2 munaa
  • 2 limea
  • 50 g voita
  • 2 liivalehteä
  • 1 dl sokeria

  • Limevaahto:
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 dl maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 tl raastettua limenkuorta

Vatkaa valkuaiset, sokeri ja sitruunamehu todella kovaksi vaahdoksi. Levitä leivinpaperin päälle 3 samankokoista pohjaa. Laita pohjat 150 asteiseen uuniin, vähennä lämpö 100 asteeseen ja anna kuivua n 3 tuntia. Pohjat ovat "kypsät", kun ne ovat keveät ja täysin kuivat.

Kiisseliä varten pese limet, raasta kuori talteen ja purista mehu. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi kattilassa, lisää lime-mehu ja osa kuoriraasteesta (jätä osa koristeluun). Voit valmistaa kiisselin hyytelösokerimultista, jolloin et tarvitse liivatetta. Jos käytät liivatetta, lisää ne vasta juuri ennen kakun kokoamista (liota liivatteita 10 min kylmässä vedessä, purista kuivaksi ja lisää ruokalusikalliseen kuumaa vettä). Kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksunee. älä anna kiehua. Jäähdytä.

Limevaahtoa varten vatkaa kerma, lisää siihen sokeri ja rahka sekä kuoriraaste. Levitä pohjille ensin kiissseliä, sitten vaahtoa. Koristele kuoriraastella.