Tatti-lohilaatikko

4 annosta

”Aina ei löydy koritolkulla sieniä, vaan täytyy tyytyä vaikka vain muutamaan tattiin. Ei huolta, pienikin sienimäärä antaa loistavaa aromia esimerkiksi lohilaatikkoon.”

  • 1 l kuorittuja perunoita
  • 2 sipulia
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 150–200 g kylmäsavustettua kirjolohta
  • 1/2 l tattiviipaleita
  • 1 dl tillisilppua
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Munamaito: 3 munaa ja 5 dl maitoa

Päälle: 1 dl juustoraastetta

Kuori kasvikset. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja hienonna sipulit. Lado kasviksia, kalanpaloja ja tattiviipaleita kerroksittain voideltuun vuokaan. Ripottele väliin mausteet. 

Sekoita munamaito ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia.

Marita Joutjärven sieniresepti.