Täytetyt herkkulakit 

”Kun metsän sienisaalis jää saamatta, apu löytyy kasvatetuista sienistä”.

300 g jumbo-herkkusieniä tai portobelloja 

Täyte 

  • sienten jalat 
  • 100 g kylmäsavustettua kirjolohta 
  • 1/4 tl sitruunapippuria 
  • 100 g tuorejuustoa (esim. yrtti- tai valkosipuliaromista) 
  • juustoraastetta 

Irrota puhtaiden sienten jalat ja hienonna ne. Leikkaa myös kala hienoksi. 

Sekoita ainekset tuorejuustoon ja täytä lakit. Ripota päälle hieman juustoraastetta ja anna kypsyä 225 asteessa 10--15 minuuttia.

Tarjoa täytetyt lakit joko alkuruokana tai pienenä herkkuhetkenä hyvän leivän kera. 

Marita Joutjärven sieniresepti.