Tuorejuustokierteet

  • 0,5 l vettä
  • 50 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl kauraleseitä
  • 1 l vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  • Väliin
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 porkkanaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, mikäli käytät tuorehiivaa. Sekoita joukkoon siirappi, suola, kauraleseet ja vähitellen hyvin vaivaten vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan, mikäli käytät sitä. Lisää lopuksi sulatettu voi. 

Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa puolisen tuntia. Kauli noussut taikina jauhotetulla leivinpöydällä kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuustoa ja porkkanraastetta. Kiedo rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa viipaleiksi.  

Nostata kiekkoja kymmenisen minuuttia. Paista 225 asteessa noin 10-15 min.