Valkosipulihyrrät

Taikina:

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl haaleaa vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl kurkumaa
  • 3 tl suolaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • n 10 dl vehnäjauhoja


Valkosipulivoi:

  • 125 g pehmeää voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hakattuja yrttejä (esim. ruohosipuli, timjami, persilja)
  • n yhden valkosipulin kynnet


Liuota hiiva haaleaan veteen, lisää hunaja, kurkuma, suola, öljy ja täysjyvävehnäjauhot. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan kunnes saat kimmoisan taikinan. Anna  nousta 30 min.

Sulata voi, lisää hienonnetut valksipulinkynnet ja yrtit. Jaa taikina kahtia, kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoiseksi, n. 0,5 cm paksuksi levyksi. Levitä puolet valkosipulivoista päälle ja rullaa kääretortun tapaan. 

Leikkaa noin 2 cm paksuiksi siivuiksi ja aseta palat pellille leivinpaperin päälle. Kuori valkosipulin kynnet ja aseta aina yksi kynsi jokaisen viipaleen keskelle. Anna nousta vielä 30 min. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 12 min. Anna jäähtyä ritilällä.