Viskikermaliköörillä maustettu suklainen leipävanukas

10:lle

  • Myös tämä suussa sulava suklaaleipävanukas on peräisin Davidin kokkauskurssilta. Irlantilainen viskikermalikööri viimeistelee unohtumattoman makuelämyksen.
  • 10-12 annosta
  • 12-14 palaa vaaleaa paahtoleipää (jättikoko)
  • 6 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 3 dl täysmaitoa
  • 100 g voita
  • 100 g sokeria
  • 250 g tummaa leivontasuklaata
  • Bailey's Irish Cream

Pane maito ja kerma kattilaan, lisää paloiteltu suklaa ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta seosta pohjaan.
Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään ja kaada suklaaseokseen. Sekoita niin että syntyy tasainen suklaaseos.

Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka, jossa on korkeat reunat (26 x 19 cm).

Lusikoi vuoan pohjalle ohut kerros suklaaseosta. Asettele sitten päälle kerros paahtoleipäviipaleita. Voitele leivät reilusti sulatetulla voilla ja liruttele päälle hieman viskikermalikööriä. Lusikoi sitten päälle suklaaseosta niin paljon, että leivät imevät sen täysin. Painele leipäkerrosta lastalla imeytymisen takaamiseksi.

Toista samalla tavalla toinen kerros. Leipä imee paljon nestettä, joten käytä huoletta koko suklaaseos leipien kastelemiseen.

Peitä vuoka ja pane tekeytymään jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi.

Kuumenna uuni 170 asteeseen ja kypsennä leipävanukasta vesihauteessa noin 20 minuuttia, mutta pidä varasi etteivät leivät ruskistu. Voit kokeilla vanukkaan koostumusta sormenpäillä; sen pitäisi tuntua sienimäisen kimmoisalta.

Tarjoa kuuma leipävanukas sokerilla ja samalla kermaliköörillä maustetulla kermavaahdolla.

Huom!Vanukas maistuu hyvältä myös ilman alkoholilisää ja silloin voit tarjota sitä huoletta myös lapsille!

Vinkki:Saat toimivan vesihauteen kaatamalla vettä reunalliselle uunipellille. Aseta vanukasvuoka ritilälle leivinpellin päälle.

Vinkki: Jos haluat pehmeääkin pehmeämmän leipävanukkaan, leikkaa reunat pois paahtoleipäviipaleista. Tarvitset tällöin vähän enemmän leipää.